Γιατί να φέρω το παιδί μου στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη”;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ,η παιδεία και η εκπαίδευση είναι δυο βασικές επιλογές που αξίζει να επενδύσουμε ,για το μέλλον των παιδιών μας .


Γιατί να φέρω το παιδί μου στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη”;
1. Επειδή το παιδί μελετά όλα τα μαθήματα τις επόμενης ημέρας ,με μέθοδο και οργάνωση,χωρίς να ξοδεύει πολύτιμο ελεύθερο χρόνο .Αυτή την διαδικασία ,αν την κάνει κτήμα του ,μπορεί να την ακολουθήσει και στα μαθητικά χρόνια που θα ακολουθήσουν ,με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ,ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του , δίχως να αποθαρρύνεται και να απογοητεύεται .

2. Το παιδί κάνει την μελέτη των μαθημάτων του ,καθημερινά ,με σωστή καθοδήγηση και επιμέλεια από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς .

3. Η καθημερινή παροχή μελέτης είναι επιπέδου ιδιαιτέρων μαθημάτων ,αφού αντιμετωπίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά και η μελέτη γίνετε εξατομικευμένα με κόστος προσιτό.

4. Μετά το πέρας της καθημερινής μελέτης στη “Μαθητική Εξέλιξη” ,ο μαθητής έχει τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζεται ένα παιδί για παιχνίδι ή άλλη δραστηριότητα.

5. Αποφεύγεται η ψυχοφθόρα οικογενειακή ένταση μεταξύ γονέων και παιδιού ,όσο αφορά το καθημερινό διάβασμα .

6. Στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη” πραγματοποιούνται επαναλήψεις ,με μέθοδο για κάλυψη κενών προηγουμένων τάξεων ή ενίσχυση των μαθημάτων της παρούσης τάξης βλέποντας τον κάθε μαθητή και τις ανάγκες του ,ξεχωριστά .


Μόνο τυχαίο δεν είναι ,πως ο Πλάτωνας ,για την γνώση ,είπε το εξής:

"Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας"
μετάφραση: "η γνώση δημιουργεί ευημερία"

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δημιουργική απασχόληση στη "Μαθητική Εξέλιξη"

Τα παιδιά αν απασχολούνται δημιουργικά...


...ανοίγουν τα φτερά του στο μέλλον ,με αισιοδοξία .





Στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη”, με γνώμονα την συνεχή εκπαίδευση και βελτίωση των μικρών μαθητών, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την σκέψη μας, για κάποιες περαιτέρω δραστηριότητες, με σκοπό την δημιουργική απασχόληση και την εξάσκηση νοητικών και κινησιολογικών δεξιοτήτων .

Θα επιθυμούσαμε να απαντήσετε και να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο και να σημειώσετε εκείνη ή εκείνες τις δραστηριότητες, που κρίνετε ότι θα σας ενδιέφερε να παρακολουθήσει το παιδί σας .


ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ποιες από τις παρακάτω προτεινόμενες δραστηριότητες θα επιθυμούσατε να συμμετέχει το παιδί σας; (παρακαλώ σημειώστε τις επιλογές σας)

  • Θεατρικό παιχνίδι και Θεατρική παράσταση
  • Μαθήματα Σκάκι
  • Μαθήματα Ζωγραφικής
  • Δημιουργική γραφή και συμμετοχή σε έκδοση παιδικού βιβλίου ως συγγραφείς
  • Συμπληρώστε μια δική σας ιδέα
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Λίγα λόγια για κάθε δραστηριότητα.

  • Θεατρικό παιχνίδι και Θεατρική παράσταση
Το Θεατρικό Παιχνίδι βοηθά το παιδί να εκφραστεί δημιουργικά, να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, τη σκέψη του, τη νοημοσύνη του, τα συναισθήματα του και τη φαντασία του. Επίσης 2 φορές το χρόνο θα ανεβαίνει παράσταση με πρωταγωνιστές τους μικρούς ήρωες, σε ρόλους της αρεσκείας τους.

  • Μαθήματα Σκάκι
Αναπτύσσει την αυτοσυγκέντρωση, τις επικοινωνιακές και γνωστικές δεξιότητες, την κριτική και στρατηγική σκέψη, τη μνήμη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την πνευματική ωριμότητα και δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Σε μαθητές με μαθησιακά προβλήματα βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της δεξιότητας διατύπωσης και ανάλυσης λεκτικών συλλογισμών αλλά και στην άσκηση αυτοελέγχου. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Βλαντίμιρ Κράμνικ είναι μεγάλος υποστηρικτής του σχολικού σκακιού. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε: "Το σκάκι ταιριάζει τέλεια στο να γυμνάζει κανείς τη στρατηγική σκέψη. Ειδικά για τα παιδιά η τακτική εξάσκηση στο σκάκι μπορεί να οδηγήσει σε ορατή βελτίωση των αποτελεσμάτων στο σχολείο."


  • Μαθήματα Ζωγραφικής
Μέσα από την ζωγραφική και το σχέδιο τα παιδιά ωφελούνται στο να καλλιεργούν το ταλέντο τους αλλά και να διοχετεύουν την ένταση που ίσως να δέχονται από την καθημερινή ρουτίνα τους. Η ζωγραφική εκτός ότι παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη των παιδιών, τους επιτρέπει να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους. Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα παιδί να μουτζουρώνει επάνω σε ένα χαρτί, σταματήστε και θαυμάστε το έργο του. Δεν είναι απλές μουτζούρες , είναι κάτι παραπάνω!

  • Δημιουργική γραφή
Κάθε μικρό παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Ένας καλλιτέχνης που μορφώνεται και ωριμάζει και αν καθοδηγηθεί σωστά, σύντομα θα εκπλήξει .Η δημιουργική γραφή βοηθά στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου, στην τεκμηρίωση των επιχειρημάτων, στην εκμάθηση ορθογραφίας και συντακτικού, στην έκθεση, όπως επίσης και στην συγκέντρωση με πολλαπλά οφέλη στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών.
Τα παιδιά, με σωστή καθοδήγηση και κατεύθυνση, συγγράφουν ιστορίες δικής τους επιλογής, με ερεθίσματα που θα δοθούν από τον υπεύθυνο του τμήματος .Οι ιστορίες τους, θα εκδοθούν σε βιβλίο και οι μικροί συγγραφείς θα έχουν την πρώτη τους λογοτεχνική δημιουργία, τυπωμένη στην βιβλιοθήκη του δωματίου τους, με αναγραφόμενα τα ονόματά τους .

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 211 2160351
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΑΓΚΑΛΟΥ 9 , ΑΧΑΡΝΑΙ



Στις δραστηριότητες μπορούν να συμμετέχουν ακόμα και παιδιά που δεν είναι εγγεγραμμένα στο Κέντρο Μελέτης "Μαθητική Εξέλιξη" .
(από νήπιο ως και έκτη δημοτικού)












.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου