Γιατί να φέρω το παιδί μου στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη”;

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ,η παιδεία και η εκπαίδευση είναι δυο βασικές επιλογές που αξίζει να επενδύσουμε ,για το μέλλον των παιδιών μας .


Γιατί να φέρω το παιδί μου στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη”;
1. Επειδή το παιδί μελετά όλα τα μαθήματα τις επόμενης ημέρας ,με μέθοδο και οργάνωση,χωρίς να ξοδεύει πολύτιμο ελεύθερο χρόνο .Αυτή την διαδικασία ,αν την κάνει κτήμα του ,μπορεί να την ακολουθήσει και στα μαθητικά χρόνια που θα ακολουθήσουν ,με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ,ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του , δίχως να αποθαρρύνεται και να απογοητεύεται .

2. Το παιδί κάνει την μελέτη των μαθημάτων του ,καθημερινά ,με σωστή καθοδήγηση και επιμέλεια από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς .

3. Η καθημερινή παροχή μελέτης είναι επιπέδου ιδιαιτέρων μαθημάτων ,αφού αντιμετωπίζουμε το κάθε παιδί ξεχωριστά και η μελέτη γίνετε εξατομικευμένα με κόστος προσιτό.

4. Μετά το πέρας της καθημερινής μελέτης στη “Μαθητική Εξέλιξη” ,ο μαθητής έχει τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζεται ένα παιδί για παιχνίδι ή άλλη δραστηριότητα.

5. Αποφεύγεται η ψυχοφθόρα οικογενειακή ένταση μεταξύ γονέων και παιδιού ,όσο αφορά το καθημερινό διάβασμα .

6. Στο Κέντρο Μελέτης “Μαθητική Εξέλιξη” πραγματοποιούνται επαναλήψεις ,με μέθοδο για κάλυψη κενών προηγουμένων τάξεων ή ενίσχυση των μαθημάτων της παρούσης τάξης βλέποντας τον κάθε μαθητή και τις ανάγκες του ,ξεχωριστά .


Μόνο τυχαίο δεν είναι ,πως ο Πλάτωνας ,για την γνώση ,είπε το εξής:

"Επιστήμη ποιητική ευδαιμονίας"
μετάφραση: "η γνώση δημιουργεί ευημερία"

Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εκπαίδευση ...ειναι η μόνη λυση


  • Η παιδεία είναι για τα παιδιά σωφροσύνη, για τους φτωχούς πλούτος και για τους πλούσιους στολίδι ~ Διογένης



Η Μαλάλα Γιουσαφζάι (Malala Yousafzai) είναι μαθήτρια από το Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της.

Η Μαλάλα γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1997 στην πόλη Μινγκάορα του Πακιστάν, μέλος μιας οικογένειας σουνιτών Παστούν. Γονείς της ήταν οι Ζιαουντίν Γιουσαφζάι και Τουρ Πεκάι. Η Μαλάλα έχει και δύο μικρότερους αδελφούς. Η πρώτη της εκπαίδευση τής δόθηκε από τον πατέρα της, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σχολείου και ποιητής. 
Το όνομά της είναι προς τιμή της Πακιστανής λαϊκής ηρωίδας Μαλαλάι (1861-1880).

Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε να γράφει (χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο) σε blog, όπου περιέγραφε τη ζωή της στην πόλη Mingora, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν, που απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και εξέφραζε τις απόψεις της σχετικά με το δικαίωμα των κοριτσιών στη μόρφωση. Τα επόμενα χρόνια έδωσε συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα, τόσο της χώρας της όσο και άλλων χωρών, στις οποίες υποστήριζε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο. Στο μεταξύ έγινε γνωστή η ταυτότητά της.

Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Τις μέρες μετά την επίθεση νοσηλεύθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν και στη συνέχεια, όταν βελτιώθηκε η κατάστασή της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Queen Elizabeth του Μπέρμιγχαμ, 
στην Αγγλία. 

Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια, τόσο στο Πακιστάν όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το 2014 τελικά της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της στο δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.
























,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου